Сучасний формат освіти. Інтернет-семінар вчителів біології.

10 лютого 2023 року в ОСВІТНІЙ АГЕНЦІЇ МІСТА КИЄВА у рамках реалізації плану заходів, спрямованих на підвищення професійної майстерності вчителів-предметників із підготовки учнів до успішного складання учнями ДПА у формі НМТ, відбувся інтернет-семінар вчителів біології. Модератором заходу виступив Рубан Олександр Олександрович, заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель географії, біології спеціалізованої школи № 187 Солом’янського району міста Києва.

Як можна урізноманітнити викладання біології? У сучасних умовах розвитку освіти кожен вчитель усвідомлює потреби сучасного суспільства та особисту відповідальність за якість надання освітніх послуг не тільки перед державою, а перш за все перед своїми учнями, батьками та колегами, намагається впроваджувати у свою роботу нові освітні технології.

Основне завдання: розвиток ініціативи та творчого пошуку педагогічних знахідок, демонстрування та обмін перспективним педагогічним досвідом, секретами власної педагогічної майстерності, упровадження в практичну діяльність передового педагогічного досвіду і організація обміну досвідом роботи.

Під час проведення онлайн-зустрічі вчителі продемонстрували знання матеріалу з тем «Значення і суть процесу дихання», «Хвороби органів дихання та їх профілактика», «Вплив фізичних вправ н на здоров’я людини». А також розуміння змісту і вимог навчальних програм та місця даного уроку у системі вивчення науки, знання методики викладання, володіння методами організації діяльності, що забезпечують засвоєння матеріалу учнями. Педагоги продемонстрували систему роботу щодо використання інноваційних технологій, застосування ІКТ, впровадження інтегрованих уроків.

Попередньо вчителі мали змогу переглянути відеозаписи проведених занять і було здійснено їх обговорення під час семінару. Учасники активно аналізували та порівнювали програмовий матеріал.

З упевненістю можна стверджувати, що педагоги на високому рівні володіють сучасними освітніми методиками і технологіями, активно їх впроваджують, використовують і поширюють в освітньому середовищі. Колеги, які взяли участь, зазначають, що наші вчителі не зупинились на досягнутому, професійно зростають, готові до змін у світлі реформи освіти та роботи в НУШ.

Проведена робота сприяла професійно-фаховому зростанню педагогічних працівників, розвитку їх творчого потенціалу.

Висловлюємо сердечну вдячність за невтомну працю нашим професійним педагогам, здійснення всіх ваших мрій, творчих вам успіхів та професійних звершень!


⇐ Повернутися до архіву новин