«Здоров’я як життєва цінність»

Здоров'я дітей та підлітків за будь-яких соціально-економічних умовах є предметом першочергової уваги дорослих, оскільки визначає майбутнє нації, її генофонд і економічний потенціал.

В останні роки спостерігається стійка тенденція до погіршення екологічної ситуації в країні, що дає підстави більш прискіпливо ставитися до питань зміцнення здоров’я учнівської молоді. У грудні 2019 року в КНП «ОСВІТНЯ АГЕНЦІЯ МІСТА КИЄВА» було проведено дослідження серед учнів старших класів «Здоров’я як життєва цінність», у якому порівнювалися результати цього дослідження з результатами дослідження «Формування культури безпеки життєдіяльності учнів», проведеного у 2014 році.

За результатами дослідження, залишається незмінною протягом 5-ти років ситуація із захворюваністю київських школярів. Більше 60% старшокласників хворіють кілька разів на рік.

Учні переважно оцінюють свій стан здоров’я як задовільний. У цілому учні розуміють, що впливає позитивно, а що негативно на їхнє здоров’я.

Зважаючи на те, що учні проводять у стінах школи переважну кількість часу, дуже важливим є зменшення ризиків дії шкільних факторів, таких як булінг та екзамени. Однак, якщо розглядати екзамени як стресогенний фактор, то виявиться, що його вплив з роками зростає. Так, у 2019 році частка учнів, що переживають щодо екзаменів, зросла, порівняно з 2013 роком, на 10% і становить 42%.

Наразі залишається сталою тенденція щодо способів зміцнення власного здоров'я. Частіше – це негативне ставлення до шкідливих звичок.

Нет описания фото.
Нет описания фото.
Нет описания фото.
Нет описания фото.


⇐ Повернутися до архіву новин