«Вивчення стану фінансової грамотності школярів»

Актуальність проблем фінансової грамотності школярів, з одного боку, зумовлена суттєвими змінами в економічному і політичному житті країни, а з іншого, – потребою молоді досягати успіху й ефективно реалізовувати власні плани. А для цього необхідно бути фінансово незалежним і вміти грамотно поводитися з грошима; орієнтуватися в складному, суперечливому ринковому суспільстві;

Виходячи з реалій сьогодення, учнівська молодь має недостатній рівень фінансової грамотності, що ускладнює адаптацію учнів до змін в економічному житті українського суспільства, а також для професійної орієнтації випускників.

У грудні 2019 року в КНП «ОСВІТНЯ АГЕНЦІЯ МІСТА КИЄВА» було проведено дослідження серед учнів старших класів «Вивчення стану фінансової грамотності школярів».

Під час дослідження вивчались питання, як учні розуміють фінансову грамотність, на що частіше витрачають кишенькові гроші, чи вміють заощаджувати і контролювати фінанси тощо.

Зазвичай учні інколи проводять підрахунок власних коштів. Більше половини старшокласників схильні до заощаджень; для них характерна економія власних коштів і прагнення до матеріального благополуччя. Майже всі респонденти бережливо ставляться до власних речей.

Респонденти використовують найбільше кишенькових грошей на їжу та розваги, а найменше ─ на здоров’я.

Учні насамперед трактують фінансову грамотність як уміння раціонально витрачати свої гроші та аналізувати витрати й доходи.
Нет описания фото.


⇐ Повернутися до архіву новин