Тиждень позашкільної освіти і виховної роботи у рамках соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України»

 

Практичний семінар «Формування особистості школяра в контексті становлення громадянського суспільства»

18 листопада 2013 року в Центрі науково-освітніх інновацій та моніторингу відбувся практичний семінар для заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва «Формування особистості школяра в контексті становлення громадянського суспільства».

Реалії сьогодення, особливо в освітній галузі, роблять запит на соціалізовану особистість, мобільну у своєму розвитку, здатну до продуктивних дій в існуючій системі суспільних відносин. Одним із викликів, які прийняла національна школа, і столична зокрема, є створення оптимальних умов для фізичного, психічного та соціального розвитку сучасного учня, виховання його як члена громадянського суспільства.

Учасники практичного семінару отримали інформацію про соціологічний портрет сучасного підлітка, стан морально-правового виховання молоді столичного регіону (за результатами психолого-педагогічних досліджень Центру науково-освітніх інновацій та моніторингу). А також були ознайомлені з нормативними документами, спрямованими на запобігання правопорушень в учнівському середовищі; отримали практичні рекомендації, що стануть у нагоді в роботі з учнівською молоддю.

У заході взяли участь Челомбітько В.Ю., перший заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту; Бабінець С.І., начальник відділу з позашкільної роботи; Сергеєв О.М., головний спеціаліст відділу загальної середньої освіти; Зуб Л.В., начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в м. Києві; Танцюра В.А., директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.




⇐ Повернутися до архіву новин