Відбувся круглий стіл на тему «Формування функціональної грамотності школярів під час навчально-виховного процесу»


23 жовтня 2013 року в рамках П’ятої виставки-презентації «Інноватика в сучасній освіті» у ВЦ «КиївЕкспоПлаза» Центром науково-освітніх інновацій та моніторингу було проведено круглий стіл на тему «Формування функціональної грамотності школярів під час навчально-виховного процесу»

У засіданні взяли участь близько 50 освітян з м. Києва та регіонів України.

Начальник відділу змісту та розробки тестових матеріалів ЦНОІМ Лямічев В.В. ознайомив учасників круглого столу із сучасними тенденціями, які спостерігаються в галузі міжнародних порівняльних освітніх досліджень та участі в них українських школярів.

Методисти вищої категорії Титаренко Н.В. та Казарян І.С. виступили з презентаціями «Сучасний підхід до оцінювання читацької грамотності старшокласника» і «Функціональна грамотність учня як засіб формування компетентної особистості». У презентаціях були представлені результати моніторингового дослідження «Рівень сформованості функціональної грамотності учнів 10-х класів ЗНЗ м. Києва щодо читання, математики та природничих дисциплін», проведеного ЦНОІМ у квітні 2013 року.

Інноваційний підхід до вивчення стану функціональної грамотності учнів м. Києва та актуальність дослідження в контексті світових освітніх тенденцій викликали жваве обговорення та обмін думками учасників круглого столу.

 


⇐ Повернутися до архіву новин