Освітній марафон: на уроках фізичної культури

5 червня 2023 року в режимі онлайн відбувся освітній марафон практик «Викладання варіативного модулю «Чирлідинг» на уроках фізичної культури» для вчителів фізичної культури міста Києва.

Аліна Олегівна Маліновська, методист КНП «ОСВІТНЯ АГЕНЦІЯ МІСТА КИЄВА» розпочала свій виступ наголосивши, що здобувачі освіти повинні знайти вид спорту для себе, той від якого будуть отримувати задоволення. Вона вважає, що предмет «Фізична культура» має бути іншим, і за основу потрібно брати не нормативи, а задоволення, яке отримають здобувачі освіти після уроку.

Під час навчальних занять учитель опановує та впроваджує такі новітні технології як: йога, шейпінг, аеробіка і «Чирлідинг». Педагог наголосила, що сьогодні головною метою сучасних уроків фізичної культури є формування навичок встановлювати зв’язки з природою, керувати своїми емоціями, поведінкою, рухами, досягти гармонії між тілом і духом. А сучасна програма з використанням фітнес-технологій, йоги, чирлідингу спрямовані на підвищення інтересу здобувачів освіти до уроків фізичної культури і залучення їх до систематичних занять фізичними вправами, та підвищенню рівня фізичної підготовленості.

У ході онлайн-зустрічі Аліна Олегівна розповіла учасникам про: визначення «чирлідингу», його історію; кроки впровадження модулю «чирлідинг» на уроках фізичної культури; планування занять і розподіл навчального матеріалу; загальну характеристику засобів чирлідингу; підсумок впровадження варіативного модулю «Чирлідинг» у Гімназії «Міленіум» № 318 м. Києва.

Велику увагу приділила базовим положенням рук і ніг у чирлідингу, видам хлопків та стрибків, стантам.

Також спікер ознайомила колег з базовими рухами чирлідингу, рівновагою; піруетами на двох ногах, малими піруетами на одній нозі; елементами на гнучкість; акробатичними елементами; розучуванням кричалок.

На завершення свого виступу доповідач підвела підсумок, що організація занять здобувачів освіти черлідингом у рамках предмету «Фізична культура» здатна в комплексі вирішити низку оздоровчих, виховних, розвивальних завдань: підвищити мотивацію до занять фізичними вправами; оптимізувати рухову активність; покращити фізичну підготовку; забезпечити розвиток витривалості; гнучкості; швидкості; виховання організованості; толерантності; комунікабельності; товариськості; організаторських здібностей, а також стійкого інтересу до здорового способу життя.

Навчання фізичної культури в основній школі спрямоване на досягнення загальної мети базової загальної освіти: розвиток природних здібностей, інтересів, обдарувань учнів, формування компетентностей, необхідних для їхньої соціалізації та громадянської активності, свідомого вибору подальшого життєвого шляху та самореалізації, продовження навчання на рівні профільної освіти або здобуття професії, виховання відповідального, шанобливого ставлення до родини, суспільства, навколишнього природного середовища, національних та культурних цінностей українського народу. Навчання фізичній культурі спрямоване на формування готовності виконувати громадянський та конституційний обов’язок щодо відстоювання національних інтересів та незалежності держави.


⇐ Повернутися до архіву новин