Засідання секції керівників загальноосвітніх навчальних закладів «Управлінський аспект освітнього моніторингу»


29 серпня 2013 року в рамках серпневої конференції «Стандарт столичної освіти як інструмент ефективного розвитку» в Центрі науково-освітніх інновацій та моніторингу відбулося засідання секції керівників ЗНЗ і позашкільних навчальних закладів м. Києва за темою «Управлінський аспект освітнього моніторингу».

Під час засідання розглянуто використання досвіду міжнародних порівняльних досліджень в освіті Києва; обговорювалися актуальні питання освітнього моніторингу (регіональний рівень); керівники навчальних закладів були ознайомлені з результатами психологічних і психолого-педагогічних досліджень ЦНОІМ.

Також до уваги учасників секції було представлено методологію, технологію, організацію моніторингових досліджень на локальному (шкільному) рівні. Зокрема жваве обговорення присутніх на засіданні керівників освітніх закладів викликала презентація наукового співробітника лабораторії педагогічного оцінювання Інституту педагогіки НАПН України Середи Л. І., присвячена якісним характеристикам тестів, що використовуються при проведенні моніторингових досліджень на локальному (шкільному) рівні.

Крім того, на секційному засіданні керівники закладів освіти, які співпрацюють з Центром науково-освітніх інновацій та моніторингу, Пендюр С.А., виконувач обов’язків директора гімназії № 19 «Межигірська», Семенуха А.М., заступник директора з навчально-виховної роботи СШ № 17, поділилися з присутніми практичним досвідом використання результатів досліджень в управлінні освітнім закладом.

За результатами засідання секції було ухвалено резолюцію.

 


⇐ Повернутися до архіву новин